5 tapaa neuloa kestävämmät villasukat - Neulovilla

5 tapaa neuloa kestävämmät villasukat

5 tapaa neuloa kestävämmät villasukat

Kestääkö tämä sukassa?” 

Tämä ei varmaankaan kestä sukassa, koska on niin pehmeää.” 

Raaskiiko tästä sukkia tehdä sukkia, kun on niin ohutta, menee heti rikki.

Olen vähän varovainen sanomaan mistään langasta, että se kestää sukassa. Olen nimittäin itse sellainen kantapääastuja, että saan kyllä sukat kuin sukat rikki, ja vieläpä aika nopeasti (onneksi ne voi aina parsia!). Tietysti toiset langat ovat kestävämpiä kuin toiset, mutta sukkien kestävyteen vaikuttavat muutkin asiat langan lisäksi. Alla viisi tapaa kestävämpiin villasukkiin. 

miten neuloa kestävät villasukat

1. Puikkokoko

Valitse sukkia tehdessäsi puoli numeroa pienempi puikkokoko, kuin mitä muuten käyttäisit. Tiiviimpi neulepinta kestää paremmin. 

2. Langan vahvike

Useimmat sukkalangat sisältävät 15-25% polyamidia, joka kestää kulutusta paremmin kuin villa. Muovi ei lämmitä varpaita, mutta saa sukat kestämään paremmin. Ja jos muovia haluaa vältellä, lankoja saa myös esimerkiksi nokkosella tai ramilla vahvistettuna. 

3. Langan kierre

Tiukkakierteinen lanka kestää kulutusta praemmin kuin löyhälle kierteelle kehrätty. 

4. Vahvikelanka

Oletko erityisen taitava kantapäiden kuluttaja, tai haluatko tehdä sukat langasta, joka on löyhäkierteistä tai täyttä villaa? Voit vahvistaa kuluvimpia kohtia neulomalla langan mukana ohuen vahvikelangan, esimerkiksi Regia 2-ply

5. Vahvistettu kantapää

Tämän moni oppii jo koulussa: kantapään kohdalla neulotaan oikealla puolella *1 oikein, nosta yksi*, nurjalla puolella kaikki silmukat nurin. 

Puuttuuko listasta jotain, mikä on sinun paras niksisi kestäviin sukkiin? Jos tiedät erityisen kestävän sukkalangan, ilmianna se! 

Yksi vastaus artikkeliin “5 tapaa neuloa kestävämmät villasukat”

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: