3 villasukkaniksiä kuvitettuna - Neulovilla

3 villasukkaniksiä kuvitettuna

3 villasukkaniksiä kuvitettuna

Viimeviikkoisen villasukkavinkkikokoelman innoittamana en malttanut olla listaamatta omia niksejäni sukantekoon. 

1. Silmukoiden luomisen jälkeen vaihda ensimmäisen ja viimeisen paikkaa. 

Kun luodut silmukat yhdistetään suljetuksi neuleeksi, kierroksen vaihtumiskohtaan tulee helposti löysä kohta tai pykälä. Siitä pääsee eroon, kun ennen aloitusta vaihtaa ensimmäisen ja viimeisen silmukan paikkaa: nosta ensimmäisen puikon ensimmäinen silmukka neljännelle puikolle ja vedä sitten neljännen puikon viimeinen silmukka ensinnostetun silmukan yli ykköspuikolle. 

Yhdistä suljetuksi neuleeksi ilman pykälää

2. Kantalapun reunassa neulo silmukka reunasilmukan ja sen takana olevan silmukan alta. 

Kun poimin lappukantapään reunasta silmukoita, en nosta reunasilmukoita puikoille, vaan vien puikoin ensin reunasilmukan läpi, sitten takana olevan nurjan silmukan lenkin läpi ja poimin langan neuloen puikolle.

Näissä kuvissa näkyvät Prymin Ergonomics -puikkojen pisarakärjet pääsevät näyttämään osaamistaan – lanka on todella helppo poimia. 

silmukoiden poimiminen kantalapun reunasta 1
silmukoiden poimiminen kantalapun reunasta 2
silmukoiden poimiminen kantalapun reunasta 3
silmukoiden poimiminen kantalapun reunasta 4

3. Neulo lyhyemmillä puikoilla nopeammin

Mitä pitempään olen harrastanut neulomista, sitä lyhyempiin puikkoihin olen siirtynyt. 20 senttiset puikot tuntuvat vain hidastavan, sohivan ja olevan tiellä. 15 senttisillä pärjään jotenkuten, mutta suosikkini ovat 12,5 cm pitkät koivupuikot, joilla onnistuu mainiosti lappukantapää ja kiilakavennukset koon 40 sukassa. Seuraavaksi siirtynen kymmenen sentin puikkoihin 🙂 

Kolme villasukkaniksiä kuvitettuna

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: