Siksak-neule eli moniväristä pintaa ilman kirjoneuletta - Neulovilla

Siksak-neule eli moniväristä pintaa ilman kirjoneuletta

Siksak-neule eli moniväristä pintaa ilman kirjoneuletta

Minulla oli vuosia sitten kolmiväriset lapaset, joissa oli jonkinnäköistä siksak-kuviota. En ollut tehnyt niitä itse, ja lapaset ovat olleet jo vuosia kadoksissa, mutta kyseinen kuvio on pyörinyt mielessäni aina välillä, ja olen yrittänyt bongata jostain sen ohjetta. Minulla oli fiilis, että kirjoneuletta se ei ollut, vaan kuvio muodostui silmukoita nostamalla. 

En edelleenkään tiedä, onko tällä kuviolla jokin oikea nimi suomeksi tai englanniksi, mutta nyt tiedän, miten se tehdään.

siksak-jättösilmukkaneule

Tässä työssä on kolme väriä, joista alussa, joustimen jälkeen, neulotaan 2 krs värillä yksi (ruskea) ja sen jälkeen aina neljä kerrosta kerrallaan kullakin värillä: 4 krs harmaalla, 4 krs beigellä, 4 krs ruskealla. 

Itse neulekuviossa toistuu neljä riviä: 

1. krs: *1 oikein, nosta kolme silmukkaa neulomatta*, toista ** kerroksen loppuun.

2. krs: 1 o, *nosta 1 silmukka neulomatta, 3 oikein*, toista **, kunnes krs:lla on jäljellä 3 s, nosta 1 s neulomatta, 2 o.  

3.-4. krs: kaikki silmukat oikein. 

Googlettamalla löysin termin jättösilmukkaneule – en tiedä, kuinka yleisessä käytössä se on, mutta sillä tarkoitetaan kaksi- tai useampivärisiä neuleita, joissa saadaan kirjoneulemaista pintaa nostetuilla silmukoilla, ja työssä kuljetetaan siis vain yhtä lankaa kierroksella mukana. Jonkinnäköistä laiskan neulojan kirjoneuletta siis 😀

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: