Villasukista jarrusukat - Neulovilla

Villasukista jarrusukat

Villasukista jarrusukat

Vaikka villasukkaluistelu onkin (ainakin nelivuotiaan mielestä) hauskinta ikinä, joskus villasukkien pohjaan tarvitaan vähän pitoa. Testasin kaksi tapaa laittaa liukuesteet sukanpohjiin. 

NESTEMÄINEN LIUKUESTEAINE REGIA ABS LATEX

Nestemäisellä liukuesteaineella voi piirtää kuvioita sukan pohjaan joko vapaalla kädellä tai sabluunan avulla. Jotta aine ei menisi sukan läpi ja piirtäminen olisi helpompaa, laitetaan sukkien sisään pala pahvia. 

Regia ABS Latex liukuesteaine

Pullossa on terävä kärki ja aine on sopivan nestemäistä, joten sillä on melko helppo saada tasaista jälkeä.

Regia ABS Latex liukuesteaine

Ensimmäisen sukan kohdalla annoin aineen kuivua itsekseen, ja vielä tunnin päästäkään se ei ollut ihan kuiva. Toisen sukan kohdalla käytin suosiolla hiustenkuivaajaa, ja aine kuivui parissa minuutissa. Vahva suositus hiustenkuivaajalle, siis! 

Regia ABS Latex -liukuesteaine

Kannattaa varmistaa, että liukuesteaine ei vain kuivu vaan myös tarttuu kunnolla sukanpohjaan! Ensimmäisellä yritykselläni aine kuivui kiinni ennemminkin langan ”karvoihin” kuin itse sukkaan, joten se lähti myöhemmin vetämällä irti. Toisella yrityksellä sain aineen tarttumaan hyvin kiinni, kun painelin sitä paikoilleen varovasti puolikuivana. 

Regia ABS Latex -liukuesteaine

Valmistaja suosittelee laittamaan 3-4 kerrosta ainetta niin, että edellinen kerros kuivuu välillä. Näissä sukissa laitoin kuitenkin vain yhden kerroksen, ja se tuntuu mielestäni riittävältä. Niin kuin kuvista näkyy, liukuesteen väri muuttuu kuivuessaan. 

Regia ABS Latex -liukuesteaine

Pullossa on 100 ml, ja näihin kuvioihin kului ainetta tosi vähän – en osaa sanoa, montako kuviota yhdestä pullosta saa, mutta jossain arvioitiin aineen riittävän 15-20 sukkapariin. 

Estääkö liukumisen? Kyllä. Testattu 10 kk ikäisen henkilön haparoivilla askelilla.  

SILITETTÄVÄT LIUKUESTEET REGIA ABS STOPPER

Tämä on se helpompi, mutta tylsempi tapa. Regian ABS Stopper -liukuesteitä tassunmuotoisina ja eri väreissä, ja niiden laittaminen on oikeasti helppoa ja nopeaa. 

Regia ABS Stopper liukuesteet

Liukuesteet ovat arkilla, josta ne leikataan erilleen ja laitetaan haluttuun paikkaan sukan pohjassa. 

Regia ABS Stopper liukuesteet

Silitysrauta kuumenetaan kahden pisteen lämpötilaan ja rautaa painetaan kuvion päällä noin 10 sekuntia. Kuvion annetaan jäähtyä 20 sekuntia, minkä jälkeen muovin voi varovasti poistaa. Jos kuvio ei ole tarttunut kunnolla, voi sen lämmittää ja antaa jäähtyä uudelleen. 

Regia ABS Stopper liukuesteet
Regia ABS Stopper liukuesteet

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: