Ihan tavalliset villasukat - Neulovilla

Ihan tavalliset villasukat

Ihan tavalliset villasukat

Aina välillä neulojat esittelevät sukkiaan vähätellen, tyyliin ”nämä nyt on vaan ihan tavalliset villasukat”, vaikka oikeasti perussukat ovat ihan parhaita! Ei ole parempaa keinoa heittää aivoja narikkaan kuin laittaa Hercule Poirot pyörimään Yle Areenasta ja neuloa juuri sellaiset tavalliset sukat, joiden tietää ihan varmasti onnistuvan. Ja mitä kirjavampi tai erikoisempi lanka, sitä yksinkertaisemman mallin se tarvitsee päästäkseen edukseen. 

Minun ihan tavalliset sukkani ovat tällaiset. 

Ihan tavalliset villasukat

1. Varsi on yleensä sileää neuletta, ja joustinta on vain pari senttiä. Sen neulon yksi oikein kiertäen, yksi nurin, koska siten siitä tulee minun käsialallani siistein. 

2. Kantapää on lappukantapää, koska siinä tarvitsee ajatella vähiten. 

3. Kiilakavennukset teen joka toisella kerroksella, niin ei tarvitse laskea tai etsiä silmukkamerkkejä sohvatyynyjen välistä. 

4. Teräosaan teen jotain joustinta, jotta istuu hyvin. En neuloessa useinkaan tiedä, kenen käyttöön sukat päätyvät, joten pelaan varman päälle. 

5. Teen vahvistettua neuletta vähän kantapään yli ja päkiän alle, koska hiihtelen sukkani rikki hetkessä. 

6. Kärkeen teen leveän nauhakavennuksen ja silmukoin loput. Ihan vain koska sellainen kärki miellyttää omaa silmääni eniten. 

Ihan tavallisia sukkaohjeita on esim. Martoilla ja Novitalla. Millaiset ovat sinun ihan tavalliset sukkasi? 

Kuvan sukat on neulottu Schoeller+Stahlin Fortissima Cotton Stretchistä värissä 039 Kiwi. Puikot 2,5 mm Cubicsit ja lankaa koon 40 sukkapariin kului hiukan vajaa 50 grammaa. Yhdestä 100 gramman kerästä saa siis kahdet varrettomat sukat.

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: