Kesytä (liian) kirjava lanka - Neulovilla

Kesytä (liian) kirjava lanka

Kesytä (liian) kirjava lanka

Sullekin on ehkä joskus käynyt niin, että lankavarastoon on eksynyt liian kirkuva lanka. Ehkä se näytti kerällä kauniilta, mutta neulepinta onkin jotain ihan muuta, tai kenties lankaa dominoi jokin väri, mikä ei enää silmääsi miellytä. Mutta eihän sitä voi poiskaan antaa!

Joku vuosi sitten oli muotia raidoittaa kahta värioksennuslankaa keskenään, jolloin lopputulos usein oli paljon parempi, kuin kumpikaan lanka olisi yksinään ollut – eikä räsymattosukat ole vieläkään mikään huono idea.  Itse olen kuitenkin niin tylsä, että kesytän kirjavan langan mieluummin valkoisella, harmaalla tai jollain muulla yksivärisellä langalla. Helpoin tapa on tehdä yksivärisellä langalla sukan joustin, kantapää ja kärki, mutta jotkut langat vaativat raitoja tai nostettuja silmukoita. 

Kirjavan langan kesyttäminen

Kapeat raidat vievät räiskyvältä langalta parhaan tai pahimman terän – alla olevassa kuvassa on neulottu vuorotellen yksi rivi värikkäällä ja yksi hillityllä langalla. 

Kirjavan langan kesyttäminen

Nostetuilla silmukoilla saa piilotettua värien läikittymisen. Kuvan esimerkissä on neulottu yksi rivi yksiväriselllä ja kaksi riviä värikkäällä niin, että joka neljäs silmukka on nostettu neulomatta. 

Kirjavan langan kesyttäminen - nostetut silmukat

Ylipäätään, lanka kuin lanka kesyyntyy kyllä, kun sitä on riittävän vähän – Pirjo Iivosen mahtava, tänä kesänä ilmestynyt Jämälankasukat -kirja on täynnä ideoita sukkiin, joissa on käytetty monta eri väriä, ja joiden väri-ilotteluun sopeutuu räikeinkin lanka. Suosittelen!  

P.S. Oikeasti tuo sinikirjava lanka on ihan nättiä sellaisenaankin 🙂

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: