7 helppoa ideaa sukanvarteen – oikea ja nurja silmukka riittävät!

Aloin tehdä 52 sukanvartta -sarjaa viime vuoden elokuussa. Idea on ollut alusta asti kerätä yhteen paikkaan mallineuleita, jotka sopivat sukanvarteen, ja jotka jäävät helposti mieleen, jotta ohjetta ei tarvitse koko ajan vilkuilla. Sukanvarsia on julkaistu jo 32, ja keräsin niistä tähän blogijuttuun kymmenen ideaa, jotka saa neulottua, vaikka ei haluaisi tehdä muuta kuin oikeita ja nurjia silmukoita. Linkkien takaa näet kunkin mallineuleen tarkan ohjeen.

 1. Molly

Molly sopii useimpiin sukanvarsiin, koska se taipuu kaikkiin kahdella jaollisiin silmukkamääriin.

Molly mallineule
 1. Rikottu joustinneule

Rikottu joustinneule on se tuttu ”kaksi oikein, kaksi nurin” -joustin, jossa oikeat ja nurjat vaihtavat välillä paikkaansa. Jotta neuleesta tulisi siistinnäköinen, vaihtokohtiin neulotaan yksi kierros sileää neuletta eli kaikki silmukat oikein. Tämä toimii kaikilla neljällä jaollisilla silmukkamäärillä.

Koristejoustin mallineule
 1. Siksak-pintaneule

Oikeilla ja nurjilla voi leikkiä ja piirtää kuvioita, tai vaikka siksakkia, niin kuin tässä kuuden silmukan mallikerralla on tehty.

Siksak mallineule
 1. Helmineuleruudut

Nämä helmineuleruudut sopivat 12:lla jaollisille silmukkamäärille, mutta niitä voi tarpeen (siis silmukkamäärän) vaatiessa venyttää tai kaventaa vähän.

Helmineuleruudut mallineule
 1. Makkararaidat

Makkararaidat menevät mukavasti rullalle, ja siistin värinvaihtokohdan saa, kun muistaa neuloa ensimmäisen kierroksen värinvaihdon jälkeen oikeaa.

Makkararaidat ohje
 1. Raitajoustin

Raitajoustimen juju on sama kuin makkararaidoissakin – värinvaihdon jälkeen yksi kierros oikeaa, niin värinvaihtokohdasta tulee siistin näköinen.

Siisti värinvaihto raitajoustimessa ohje
 1. Korinpohja

Korinpohjan voi tehdä monella eri tavalla, mutta useimpiin versioihin riittää oikea ja nurja. Tämän version voi tehdä kahdeksalla jaollisilla silmukkamäärillä.

Korinpohjaneule ohje

2 Comments Lisää omasi

 1. Kipa sanoo:

  Olipa hienoa löytää tällainen sivusto. Kiitos, olen 30 v jälkeen alkanut taas kutomaan ja muistelen sukankutomista.

  1. Kiva kun löysit tänne! Varmasti sukanteko muistuu mieleen, jos sen on joskus osannut, ja olen kerännyt tänne vinkkejä muistilapuksi 🙂

Vastaa