Silmukan nostaminen neulomatta - Neulovilla

Silmukan nostaminen neulomatta

Tiilenpäät-sukkien mallineuleessa nostetaan aina yksi silmukka oikein neulomatta, jolloin silmukka kiertyy. Mallineuleessa sama silmukka nostetaan kolme kierrosta peräkkäin oikein neulomatta, joten se kiertyy useamman kerran.

Useimmiten neuleohjeissa neuvotaan nostamaan silmukka nurin neulomatta, eli silloin se siirretään oikealle puikolle kuin neuloisit sen nurin.

Vastaavasti oikein neulomatta nostettaessa viedään silmukka oikealle puikoille kuin neuloisit sen oikein.

Tiilenpäät-sukkien ohjeessa näin tehdään samalle silmukalle kolme kertaa peräkkäin. Alla olevassa kuvassa vasemmanpuoleinen on nostettu kolmesti oikein neulomatta, oikeanpuoleinen kolmesti nurin neulomatta.

Koko Tiilenpäät-sukkien ohjeen saat ilmaiseksi tilaamalla Neulovillan uutiskirjeen.

2 vastausta artikkeliin “Silmukan nostaminen neulomatta”

  1. Näinhän se on, että neulomatta nostettuja silmukoita nämä on, ja on aina olleet. Ja mosaiikkineule on tällä tekniikalla tehtyä kirjoneuletta. Mä en tajua mistä ja miksi käyttöön on tullut mitään kuvaamaton sanahirviö ”kerrosrivinousu”? Usein tämä on näkynyt ja taisi nyt olla jopa jossain uudessa kirjassakin, ehkä.

    • Mun mielestä ”nostetuilla silmukoilla neulominen” on vähän kömpelö termi, kun se on niin pitkä, ja toivoisin että joku keksisi sille paremman ilmaisun (kerrosrivinousu ei ole parempi termi :D) Mutta tällä mennään, koska mosaiikkineuleeksi miellän nimenomaa moniväriset, vähän isommat kuviot – saatan toki olla väärässäkin tässä.

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: