Villasukat varpaista varteen - ihan hirveän hankalaa? - Neulovilla

Villasukat varpaista varteen – ihan hirveän hankalaa?

Villasukat varpaista varteen – ihan hirveän hankalaa?

Joitain vuosia sitten, kun villasukkien neulominen varpaista varteen oli olevinaan uutta, menin paikalliseen lankakauppaan kurssille, jossa tätä tekniikkaa opeteltiin. Kurssilla käytettiin magic cast-on tekniikkaa, sukat tehtiin magic-loopilla ja luonnollisesti niitä neulottiin kaksi kerralla.  

Älä ymmärrä väärin: missään noista yllämainituista ei ole mitään vikaa. Mutta minulle jäi pitkäksi aikaa mielikuva, että sukkien neulominen varpaista varteen on jotenkin hirveän monimutkaista.  Ja ne kurssilla aloitetut sukat ovat muuten vieläkin kesken. 

Kun suunnittelin Aallon alla -sukkia, halusin tehdä niistä mahdollisimman helposti lähestyttävät – siitä huolimatta, että ne neulotaan kärjestä aloittaen. Ne on suunniteltu paksulle langalle, jotta valmista tulee nopeasti, kirjoneuletta on ihan vähän vain ja kantapää on tehty jälkikäteen. Ainoat jujut ohjeessa ovat kärjen aloitus ja varren joustava päättely – joihin molempiin on blogissa kuvallinen ohje. Ohjeessa on kolme kokoa, jotka vastaavat suurin piirtein kengännumeroita 36, 38 ja 40. 

Langaksi näihin sukkiin käyvät ainakin kuvien sukissa käytetyt Kaupunkilanka Kivijalka ja Koski, Novitan 7 veljestä, teetee Salla, Lankava Ulla ja Perfect Basic.

”Taidanpa tehdä toisetkin”

Testineulojien joukossa oli useita, jotka eivät olleet aiemmin neuloneet varpaista varteen – ja olipa mukana sellainenkin neuloja, jonka edellisistä villasukista oli parikymmentä vuotta. Ja kommenteista päätellen saatoin onnistua innostamaan ainakin jokusen neulojan kokeilemaan kärjestä aloitettuja sukkia joskus toistekin. Testaajat kommentoivat muun muassa:

“Tykkäsin ohjeesta tosi paljon, oli helposti ymmärrettävä ja selkeästi kerrottu. Luulen, että jatkossakin voin aloittaa varpaista.”

”Tää malli oli hauska noviisillekin, sillä siinä on monta pientä jujua, mitä voi opetella.”

“Kyllä se vaan vanha koirakin oppii uusia temppuja! Niin vaan osasin neuloa sukat varpaista varteen ohjetta seuraten. Ihan ekaa kertaa! Turhaan olen ajatellut ”liian vaikeana”. Taidanpa tehdä toisetkin.”

”En ole ennen rohjennut kokeilla varpaista aloitusta, mutta onnistui tosi hyvin. Ensin kyllä ihmettelin, miten puikot järjestyvät, mutta äkkiä selkiintyi. Jälkikäteen tehty kantapää onnistui kanssa. Ohjeet oli tosi hyvät sekä selkeät.”

”Yllätyin, miten helppo oli neuloa sukka varpaista varteen, sillä olen hieman arastellut sitä, koska olen ajatellut sen niin vaikeaksi. Tällä ohjeella onnistui näppärästi.”

“Sukka istuu hyvin jalkaan, osittain nilkan joustinneuleen ansiosta.”

Aallon alla -sukkien ohje on nyt julkaistu, ja sen voi ostaa suomenkielisenä PDF-ohjeena joko Ravelrystä tai omasta verkkokaupastani.

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: