Ihan tavalliset, tylsät villasukat (hänelle, joka ei muita halua käyttää) - Neulovilla

Ihan tavalliset, tylsät villasukat (hänelle, joka ei muita halua käyttää)

Ihan tavalliset, tylsät villasukat (hänelle, joka ei muita halua käyttää)

Minun somekuplassani jaetaan nyt urakalla vinkkejä käsintehtyihin lahjoihin ja koristeisiin. On joulukalenterisukkia, lahjaneulontahaasteita ja joka päivä avautuvia kalenteriluukkuja täynnä uusia ideoita. Mainiota – mutta sitten mietin, että miten kenelläkään on aikaa tuohon, kun töissä pitäisi saada koko maailma valmiiksi ennen vuodenvaihdetta, piparkakkutalo pitää liimata uudestaan kasaan ja pieniä nuhaneniä niistää.

Vaikka toisaalta, tekisi kyllä mieli antaa käsintehtyjä lahjoja, edes yksi, edes jollekulle. Sellainen nopeasti tehtävä malli, paksusta langasta, ei liian vaikeaa, ettei vain mene purkuun (koska sitten ehtisi joulu mennä ohi, ennen kuin työ valmistuu).  

Suunnittelin Rasi Trio -sukat mielessäni sellainen perussukkahenkilö, joka saattaa olla sinunkin lähipiirissäsi. Sellainen, joka mielellään käyttää käsinneulottuja sukkia, mutta niissä ei missään nimessä saa olla mitään kummallisia krumeluureja ja kuvioita.

ihan tavalliset villasukat (ainakin melkein): Rasi Trio -sukkaohje

“Ohje on selkeästi kirjoitettu ja loogisesti jäsennelty (kuten sinulla aina), helppo lukea. Ihanan simppeliä twistiä perussukkaan ja bonuksena yhdellä ohjeella monta erilaista sukkaa!”

Perussukissa ei tietenkään ole mitään vikaa. Paitsi että ne saattavat käydä pidemmän päälle tylsäksi. Rasi Trio -sukat ovat melkein kuin tavalliset sukat (ja perussukkahenkilö saattaa ne jalkaansa hyväksyä), paitsi että ne ovat neulojalle kiinnostavammat tehdä: sukat neulotaan varresta varpaisiin ja varren takaosassa ja kantalapussa on pintaneuletta, joka tehdään oikeilla ja nurjilla silmukoilla. Sukan varressa ja terässä on kummassakin sivussa joustinneuleraita, joka saa sukat istumaan hyvin.

ihan tavalliset villasukat (ainakin melkein): Rasi Trio -sukkaohje

“Kiva malli☺ Pintaneule on kaunista ja tykkään siitä että sukissa on vähän jotain jujua verrattuna perus-joustinneulesukkaan. Ohje on selkeä ja helppotekoinen. Vaikkakin yöllä Wallanderia neulomisen ohella jännätessä meinasi unohtua toinen joustinneuleraita☺ Koukuttavia, molemmat.”

Ohjeen juju on kolme eri mallineuletta, joista voi valita mieleisensä. Kokojakin on kolme, ja ne vastaavat suurin piirtein kengännumeroita 38, 42 ja 46.  

Ohje julkaistiin alun perin Käsityön ABC 17 – Sukat -julkaisussa, joka ilmestyi tammikuussa 2020. Sittemmin ”miesten sukat” saivat yhden koon lisää ja mallineuleiden määrä kasvoi yhdestä kolmeen. Ohje on nyt ostettavissa sekä Ravelryssä että verkkokaupassa.

ihan tavalliset villasukat (ainakin melkein): Rasi Trio -sukkaohje

“Nämä on aivan selvästi ”Vielä yksi kerros”-sukat😍”

“Kiva neuloa, ja kun on eri mallineuleita voi neuloa moooonia sukkia samalla ohjeella. Kiitos hyvästä ohjeesta!”

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: