SEO - Hakukoneoptimointi

SEO-alku

Onko sullakin nettisivut, jotka "pitäisi laittaa kuntoon", mutta et tiedä, miten pääsisit alkuun?

SEO-alku sisältää kaiken sen, mitä tarvitset, jotta pääset hakukoneoptimoinnissa liikkeelle. 

SEO-alun jälkeen sulle on selvää, miten sivustosi tällä hetkellä menestyy hakukoneissa - ja jos ei menesty, niin mitä tilanteen parantamiseksi kannattaa tehdä.

SEO-sisältö

Paras tapa tulla löydetyksi verkossa on vastata kysymyksiin, jota sun asiakkaat jo nyt pohtivat.
Tosi moni yrittäjä on turhautunut siihen, että sosiaalisessa mediassa postaukset elävät vain ohikiitävän hetken ja mainonta tuo liikennettä sun sivuille vain niin kauan, kuin siitä maksat. Mutta mitä jos olisi tapa saada jatkuvaa kävijäliikennettä sun verkkosivuille, ilman että koko ajan täytyy tehdä enemmän tai maksaa lisää?

Jatkuva SEO

Hakukoneoptimointi ei ole hätäisen hommaa - mutta hitaasti saavutetut tulokset kestävät pitkään.

Jatkuva SEO-työskentely on paras tapa saada tuloksia hakukoneoptimoinnissa - tuloksia tulee hitaasti, mutta säännöllisellä parantamisella, seuraamisella ja vaikutusten tarkastelulla sivu kuin sivu saadaan paremmin esille.

 Jatkuva SEO-työskentely sovitaan jatkuvaksi vähintään 4-6 kk.

Löytyykö sun kotisivut hakukoneista oikeilla avainsanoilla?

Kun joitain vuosia sitten aloin hakukoneoptimoimaan nettisivujani, tein sen sisältö edellä. Ajattelin, että jos kirjoitan timanttista tekstiä ja käsittelen kuvat Googlen suosimaan kokoon, niin hakutulosten ykkössivu on minun. Ja hei, niin olikin!

Toden totta, sain pikkuhiljaa jopa googlehakujen ykköspaikkoja tietyillä hakusanoilla. Harmi vaan, että ne olivat vääriä sanoja. Siis sellaisia, joita haettiin, mutta ei ollenkaan niin paljon, kuin joitain toisia, samaan aiheeseen liittyviä sanoja.

Mä tuskin olen ainoa, joka on optimoinut nettisivuja tuolla tavalla, takaperoisesti. Mutta onneksi sittemmin olen oppinut, että
a) on olemassa työkaluja ja menetelmiä, joilla voi tutkia, mitä hakusanoja ihmiset käyttävät
b) hakusanojen etsiminen on älyttömän kiinnostavaa ja koukuttavaa (ainakin meille excel-nörteille).

Jopa siinä määrin kiinnostavaa, että etsin sopivia avainsanoja muillekin! Jos sua kiinnostaa, millä hakusanoilla ja -lauseilla sun täydelliset asiakkaasi etsivät sun palveluita netistä, laita viestiä – ehkä mä voin auttaa.