Mikä on Neulovilla?

Neulovilla on tammikuussa 2019 perustettu, villasukkiin keskittynyt neuleblogi, joka tarjoaa lukijoilleen kuvallisia tutoriaaleja, neulomista helpottavia niksejä sekä ideoita seuraavaan neuletyöhön.

Neulovilla-blogissa on artikkeleita tekstiilimateriaaleista, neuleiden huoltamisesta sekä korjaamisesta. Käsityöharrastusta ja tekstiilejä tarkastellaan usein ekologisesta näkökulmasta. Jatkossa Neulovillan henkilöhaastatteluissa kerrotaan käsityöyrittäjien tarinoita: ääneen pääsevät lankojen värjärit, neulesuunnittelijat, lankakauppiaat ja muut, jotka tekevät työtä rakkaudesta lankaan.

Neulovilla-blogissa on 12 500 lukijaa kuussa, sivulatauksia on yli 40 000 (keskiarvo 11/2019-01/2020). Neulovillan suomenkielisellä Facebook-sivulla on 1700 seuraajaa ja enimmäkseen englanniksi päivittyvää Instagram-tiliä seuraa 900 ihmistä. Pinterestissä 1300 henkilöä seuraa Neulovillan seinillä olevia ideoita.

Olen Paula Niskasaari, yrittäjä, neuloja, neulesuunnittelija, suutari, diplomi-insinööri, kahden lapsen äiti. Olen pattijokinen, asun Akaassa. Neuleohjeitani on julkaistu Kauneimmat käsityöt – ja Käsityön ABC -lehdissä, sekä Knitty-verkkojulkaisussa. Kaikki maailmalle lähteneet neuleohjeeni näet Ravelryssä.

Vuodesta 2015 vuoteen 2019 pyöritin Neulovillan nimissä verkkolankakauppaa, mutta muut projektini ajoivat lankojen myynnin ohi, ja 2020 alkaen keskityn Neulovillassa neulesuunnitteluun ja kirjoittamiseen.

Paula Niskasaari