Love Grows -sukkaohje

4,30  sis. alv 24%

Pitsineuleen ei tarvitse olla tolkuttoman hankalaa: jos osaat tehdä oikealle ja vasemmalle kallistuvat kavennukset sekä langankierron, selviät näistä sukista hyvin. Sukat neulotaan varresta varpaisiin ja kummankin jalkaterän ulkosyrjässä kasvaa helposti mieleen jäävä pitsilehtikuvio.

Osasto: Avainsanat tuotteelle ,

Kuvaus

Haluaisitko neuloa pitsisukat, mutta koko ajatus pitsikuvioista on jotenkin… pelottava? Pitsineuleen ei tarvitse olla tolkuttoman hankalaa: jos osaat tehdä oikealle ja vasemmalle kallistuvat kavennukset sekä langankierron, selviät näistä sukista hyvin.

Kun olet toistanut pitsineulekuvion kerran (tai kahdesti), osaat sen luultavasti ulkoa, joten ohjetta ei tarvitse vilkuilla koko ajan.

Love Grows on sukkapari sinulle itsellesi: suunnittelin ohjeen keskellä harmainta syksyä, ajatellen kevättä, pieniä silmuja puissa ja häivähdystä sinisestä taivaasta. Halusin tavoittaa hetken, jolloin sää on vielä hiukan kolea, mutta tiedät sen muuttuvan pian.

Love Grows sukat neulotaan varresta varpaisiin, niissä on lappukantapää ja lehtikuvio, joka kasvaa kummankin sukan ulkosyrjässä. Kärjen viimeiset silmukat päätellään silmukoimalla. Pitsikuvion voi neuloa joko sanallisesta ohjeesta tai kaaviosta, kumpi vain sinulle sopii.

Kokoja on kolme, ja ne vastaavat suurin piirtein kengännumeroita 36, 38 ja 40.

Sukat voi neuloa mistä tahansa ohuesta sukkalangasta (100 g = n. 400 m) – esimerkiksi Novita Venlasta, Opal tai Regia 4-ply:stä tai vaikka Rva SilmuSolmun Merino-sukkiksesta, niin kuin kuvan keltainen sukka.

Ohje on alun perin julkaistu englanniksi brittiläisessä Knit Now -lehdessä toukokuussa 2020. Maaliskuussa 2021 ohje on tarkastettu ja testineulottu uudelleen.

Testineulojat ovat sanoneet muun muassa:

“Ihan todella kaunis malli! Yksinkertainen on kaunista.”

“Nämä ovat ehkä kauneimmat sukat mitkä olen neulonut. Pyhäsukat :)”

“Olen aina aristellut pitsisukkien neulomista, mutta tämän ohjeen avulla tuo kynnys ylittyi ja neuloin elämäni ensimmäisen pitsisukan. Kuvio oli suhteellisen helppo muistaa ja sukkakin tuntui valmistuvan nopeammin kuin normaalisti. Tästä on kiva jatkaa.”

“Taattua laatua!”

“Pitsiraidan lehtikuviossa on tavoitettu keväisten koivun lehtien herkkyys, melkein tekee mieli jäädä odottamaan sukkaa tuijottaen, jospa lehdet sittenkin kasvaisivat…”