Tiilenpäät -sukkaohje

0,00  sis. alv 24%

Tiilenpäät-sukat on vauhdikas ja koukuttava neulemalli, jonka kuvio tehdään nostetuilla silmukoilla, kantapää on tiimalasi ja kärjen viimeiset silmukat päätellään silmukoimalla.

Osasto: Avainsanat tuotteelle ,

Kuvaus

Ensimmäiset tiilenpääsukat saivat inspiraationsa langan punaisesta sävystä, joka toi mieleeni 80-luvun punatiiliset omakotitalot. Sittemmin olen muurannut tiiliseinää monissa muissakin väreissä ja parhaimmillaan tähän malliin voi hukata kasan jämälankoja. Materiaaliksi käyvät paksut sukkalangat, kuten vaikka Novita 7 veljestä, Kaupunkilanka Kivijalka, Lankava Ulla ja teetee Salla.

Tiilenpäät olivat ensimmäinen suunnittelemani sukkamalli, ja niissä yhdistyvät monet suosikkitekniikoistani: tiiliseinäkuvio muodostetaan nostetuilla silmukoilla, kärjessä on leveä nauhakavennus ja viimeiset silmukat päätellään silmukoimalla. Sukat neulotaan varresta varpaisiin ja kantapää tehdään tiimalasina. Ja kaikkiin näihin tekniikoihin löytyy kuvalliset ohjeet blogissa!

Sukkien ohje ilmestyi ensimmäisen kerran Kolmiokirjan julkaisemassa Käsityön ABC 17 Sukat -lehdessä alkuvuodesta 2020. Ohje on nyt päivitetty, korjattu ja yhden koon sijaan mallista on nyt kolme kokoa, jotka vastaavat suurin piirtein kengännumeroita 36, 38 ja 40.

Olisi kiva nähdä neulomasi sukat! Jos jaat kuvia tiilenpääsukista Instagramissa, käytä hashtagia #tiilenpääsukat ja tägää kuvaan @neulovilla.

Suomenkielisen ohjeen saa ilmaiseksi tilaamalla uutiskirjeeni allaolevasta linkistä – vaihtoehtoisesti voit ostaa pdf-ohjeen verkkokaupasta hintaan 0 euroa.
https://mailchi.mp/4faa3ecf58c2/free-pattern

Neulojat ovat sanoneet ohjeesta:

”Tiilenpääsukkien ohjeeseen ihastuin heti sen nähdessäni! Ja oli kyllä kiva sekä koukuttava malli neuloa. Helppo, mutta tarpeeksi vaihtelua, että mielenkiinto pysyy yllä. ”

”Ihana ja koukuttava ohje, missä ei tartte aivoja vaivata.”

”Pääsin neulomaan nämä tiilenpääsukat, ja tulihan näistä nyt aivan ihanat! Kyseessä on simppeli malli, joka valmistui puikoilta aika lailla itsekseen oppituntien aikana.”

”Ihana malli ja koukuttava kuvio.”

Tiilenpäät-sukatTiilenpäät-ilmainen sukkaohjeTiilenpäät ilmainen sukkaohje Tiilenpäät ilmainen sukkaohje